Etentjes

uw vereniging in De-Scroll-Kalender
mail  info@de-scroll-kalender.be

Dorpsontbijt Bruisend Balegem  -  Mosselen, BBQ, côte à l'os  -  zomerbarbecue Jacobsfeesten  -  Eetfestijn Geuzenfeest  -  versterk jezelf met voeding en yoga  -  Paella Leef !  -  Droomt u al lang van een groendak ? : Groenpalet  -  Zomertentoonstelling, wandtapijten en textiele kunst  -  Culinaire wandeling  -  spaghetti-avond theater Harbalorifa  -  Molendag "Graancirkels"  -  Brunch Groen Zottegem  -  Randonnée des Saveurs  -  Gezellig Groen spaghetti-avond  -  conserveren en fermenteren  -  Joint Gastronomie & Joint Dokkaffee  -  vegetarisch koken met seizoensgroeten  -  bak eens een zuurdesembrood  -  vegetarische lasagnes en pizza maken  -  vegetarische burgers maken  -  Onder stoom met Joan...  ¡ BURRITO !

 

*
Versterk jezelf met voeding en yoga

Tijdens deze 3-daagse leer je enkele basisgedachten kennen waarmee je d.m.v. voeding en yoga je persoonlijke ontwikkeling in handen kan nemen. Want gezonde voeding is meer dan vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen, ezn. en yoga is meer dan ontspanning. Beiden dienen de opbouw van levenskrachten. We bekijken hoe we kunnen omgaan met voeding en beweging en passen dit praktisch toe via maaltijden en yoga-oefeningen. Een groter bewustzijn van voeding en yoga geeft versterkende, nieuwe en opbouwende impulsen in de persoonlijke ontwikkeling en algemene gezondheid. Breng een matje mee.
Ingrediënten zijn inbegrepen in de prijs. 

ma, 20/08/2018 - 10:00 - 16:00  di, 21/08/2018 - 10:00 - 16:00  wo, 22/08/2018 - 10:00 - 16:00  Vloesberg - Motte  Motte 21  7880 Vloesberg  Standaardprijs - 132.00 Sociale prijs - 60.00  Inschrijven

naar boven

Beentjes buiten met Karel

Pagina in de kijker

 

*
 

 
*
 
*
 
 
 
*
 
 
 

*

Conserveren & fermenteren 

Praktische cursus

Wil je lang en op een milieuvriendelijke manier van de oogst van je moestuin genieten? Wil je groenten bewaren mét vitaminen en mineralen ? Dan kies je niet voor invriezen, maar voor oude bewaarmethodes zoals inmaken, pekelen en drogen. Door de komst van de koelkast en diepvries is deze kennis wat verdwenen en misschien kan je het ook niet meer aan oma vragen. In deze cursus krijg je een overzicht van de technieken om je oogst lekker te verwerken. Indien mogelijk meebrengen: snijplankje, favoriete mes, keukenschort, twee complete weckbokalen (klein), confituurpot. Ingrediënten zijn inbegrepen in de deelnameprijs. 

di, 18/09/2018 - 19:00 - 22:00  di, 25/09/2018 - 19:00 - 22:00 Voedseltuin Rijkbos Rijkbos 49 9620 Zottegem Standaardprijs - 20.00 Sociale prijs - 4.00 inschrijven


*
sponsor

Een feestje gepland in 2018? Lentefeest, verjaardag, pensioen, onder collega's of gewoon goesting om eens achter de toog te staan en vrienden te bedienen? 
JOINT Café.sport stelt zijn accommodatie ter beschikking, met of zonder JOINT personeel. Info en voorwaarden aan den toog !

  www.jointjoint.be

advertentie*

naar boven

*

Vegetarisch koken met seizoensgroenten 
De natuurlijke keuken 
Seizoensgroenten bieden ons heel wat mogelijkheden om kleur, levendigheid en variatie in onze bereidingen te brengen. Kok Peter Vandermeersch wijst ons de weg. In enkele lessen leer je basisgroenten en allerlei 'vergeten' groenten op verschillende manieren te bereiden. Je maakt ook kennis met hun eigenschappen en werking. De gerechten zijn smakelijk, verrassend en gemakkelijk te integreren in de dagelijkse keuken. Deze activiteit is geschikt voor beginners en voor wie al wat ervaring heeft in de natuurlijke vegetarische keuken. De maaltijd met bio-ingrediënten is in de prijs begrepen.Meebrengen: schort, droogdoek en opbergdoosjes. Inschrijven bij CC De Werf via www.ccdewerf.be, 053 72 38 11 of aan de ticketbalie 

wo, 26/09/2018 - 19:00 22:00 - wo, 03/10/2018 - 19:00 22:00 - wo, 10/10/2018 - 19:00 22:00 Stedelijk trefcentrum Aalst Keizersplein 21B 9300 Aalst Standaardprijs - 78.00 Sociale prijs - 49.00

naar boven

Deel je oogst

Permacultuur-Voedseltuin

*

Bak eens een zuurdesembrood  

Brood van eigen deeg 

Zuurdesembrood is lekker, gezond en blijft lang vers. Onze desem van eigen bodem levert een brood met een malse, veerkrachtige kruim, de volle smaak van tarwe en een lichte maar typische zuurdesem nasmaak. Zuurdesembrood vraagt niet meer bereidingstijd dan gistbrood, maar het moet wel langer rijzen. We kneden samen het deeg, stoken de Pietersoven op met hout en achteraf neemt elke deelnemer een zelfgebakken broodje mee naar huis. Deze activiteit maakt deel uit van het project 'Vuur doet Leven!' met de steun van de provincie, Vlaanderen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.Breng een lunchpakket mee. Ingrediënten inbegrepen in de cursusprijs.  

za, 13/10/2018 - 09:00 17:30 Boskanter Koningsweg 1 9660 Opbrakel Standaardprijs - 25.00 Sociale prijs - 6.00 inschrijven  

naar boven

Groenpalet, droomt u al lang van een groendak ?

*


Vegetarische lasagnes en pizza's maken 
Gezond Italiaans 
Onder deskundige begeleiding van Peter Vandermeersch ga je zelf aan de slag met verse en heerlijke ingrediënten om vegetarische pizza’s en lasagnes te maken. Deze cursus is geschikt voor beginners én voor mensen met ervaring. De recepten en de uitgebreide degustatie zijn in de prijs begrepen. Breng een schort, droogdoek en bewaardoosjes mee. 

di, 16/10/2018 - 19:00 - 22:00  di, 23/10/2018 - 19:00 - 22:00 De Kollebloem Doornstraat 30 9550 Sint-Lievens-Esse Standaardprijs - 52.00 Sociale prijs - 25.00 inschrijven


naar boven

Wilde planten tussen de straatstenen en in de natuur 

Over granen en meel

*

Vegetarische burgers maken

Meestal denken we spontaan aan vegetarische burgers bij de overschakeling naar maaltijden zonder vlees. In deze cursus gebruik je granen, groenten en vegetarische eiwitten om tot een smakelijk en gezond resultaat te komen. We schenken hierbij veel aandacht aan kleur, afwisseling en textuur. Op het einde van de les proeven we van onze zelfgemaakte burgers. Schort, droogdoek en bewaardoosjes meebrengen a.u.b. Schort, droogdoek en bewaardoosjes meebrengen a.u.b. 

di, 06/11/2018 - 19:00 - 22:00 De Mastbloem Waregemsesteenweg 22 9770 Kruishoutem Standaardprijs - 26.00 Sociale prijs - 16.00 inschrijven

*

Onder stoom met Joan... ¡ Burrito !

De burrito is zo één van die gerechten uit de mexicaanse keuken dat hier stilaan ingeburgerd geraakt.
Het leuke is dat dit helemaal niét moeilijk is om klaarmaken! Zowel ingrediënten als bereiding zijn héél eenvoudig en budgetvriendelijk. 
Een burrito is - zoals zovele gerechten - een overschotjes-maaltijd, waarbij de ingrediënten mooi samen opgerold worden in een grote tortilla.
Het wordt helemaal spectaculair als ik jullie hierbij meegeef hoe jullie een mega-grote burrito kunnen maken, goed voor een tafel van 1.50m! 
Er gaan 6 verschillende gerechten in een burrito. De receptenfiche is dus vrij uitgebreid, maar blijft makkelijk om klaarmaken.
Bovendien kunnen alle gerechten ook nog eens op zichzelf gebruikt worden, vb bij gegrild vlees of als 1 groot vegetarisch gerecht (dan zonder de reepjes biefstuk)

Ik wens jullie er veel plezier mee en vooral: SMAKELIJK!!




Joan Vanden Bossche

onderstoom

naar boven

Beentjes buiten met Karel

Wilde planten tussen de straatstenen en in de natuur